Munibovo mlijeko uvijek stigne na vrijeme do mušterija: Dostavlja ga motokultivatorom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sve je manje ljudi koji se bave domaćom proizvodnjom hrane. Mnogi su od toga odustali. Ali ne i Munib, koji živi nadomak Sarajeva. Bavi se proizvodnjom mlijeka, a to mlijeko nosi na kućnu adresu. I to vjerovali ili ne, motokultivatorom.

Na hiljadu metara nadmorske visine, šest kilometara udaljen od centra Sarajeva živi Munib sa suprugom. Ima pet krava i jedan motokultivator koji služi za dostavu mlijeka. Prije 27 godina se počeo baviti ovim poslom.

ČITAJ JOŠ:  Inspekcija zatekla neprijavljene radnike, zapečaćeno 11 objekata

“Kupio sam prvo tele, na Hreši gore na pijaci kada je bila i to ti je kao mačak u vreći, da li će ili neće početi jesti. Prvo telenje je bilo jedno tele, kasnije se pet puta obliznila. Od tih pet puta ja sam kupio ovaj kultivator.Tri i po godine sam šparo. Taman malo ušparaš, onda treba djeci za ekskurzija, treba ovo, treba ono”, priča Munib za Unu.

Korak po korak i Munib je danas registrovani proizvođač mlijeka koji ima sve papire kao i potvrde o ispravnosti mlijeka. Ima svoje stalne mušterije i svako drugi dan dostavlja mlijeko po cijelom gradu.Ispričao nam je kako izgleda njegov radni dan.

ČITAJ JOŠ:  Vozač skupocjenog BMW-a ukrao hranu u konzervama za pse

“Popije se kafa na brzinu, onda se da kravama da jedu. Žena pomuze, ručno se muze.Onda izlijem mlijeko u flaše, pripremim. Djelimično ste sad vidjeli, ubacim u prikolicu.Onda idem redom, od kuće do kuće, pred vrata ostavim flašu mlijeka i oni meni mjesečno plaćaju”, kaže Munib.

Munib je 2002 godine kupio motokultivator i sa njim je prešao oko sto hiljada kilometara. Kako kaže, za njega nema prepreke, mlijeko uvijek stigne na vrijeme do mušterija

ČITAJ JOŠ:  Užas u BiH: Vlasnik odsjekao uši svom psu

GODISNJICA
MARKETING