Portal 072info

MUP ZDK: 12 saobraćajnih nezgoda u protekla 24 sata, povrijeđena jedna osoba

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Dana 07.09.2017. godine, u 23,00 sati, u mjestu G. Zimća, općina Visoko, izvršeno je KD-o oštečenje tuđe stvari od strane lica G. R. sin Smaila, r. 1986. godine iz Visokog, tako što je uz upotrebu kamenica i sjekire oštetio fasadu i razbio prozor na kući vl. A. S.. Izvršen uviđaj.

Dana 07/08.09.2017. godine, u toku noći, u mjestu Krsno polje, općina Maglaj, izvršena teška krađa u kuću vl. B. M., gdje je izvršena premetačina stvari, te nije ništa otuđeno. Izvršen uviđaj.

Dana 08.09.2017. godine, u 22,20 sati, u mjestu G. Lug, općina Žepče, izvršena krađa iz pmv marke “Pasat”, reg. oznaka O14-M-970 vl. A. B., gdje je otuđen novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu oko 180 KM. Izvršen uviđaj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se 12 saobračajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

 

OSTALO

Dana 08.09.2017. godine, u mjestu Tušnjići, općina Visoko, od strane policijskih agencija MUP-a K. Sarajevo, Državne agencije za istrage i zaštitu, FUP, MUP-a SBK i MUP-a ZDK-a, po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo izvršena je akcija pretrage terena na više lokaliteta u cilju pronalaska  Sejfović Amela.

Podijelite članak