Portal 072info

MUP ZDK Aktivnosti na obezbjeđenju utakmice između BIH i Estonije

Danas, 05.09.2016. godine, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju međunarodne kvalifikacione nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, koja će se odigrati sutra 06.09.2016. godine, sa početkom u 20,45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

Na održanom sastanku, analizirane su informacije i smjernice za sprovođenje aktivnosti iz Plana mjera i radnji na obezbjeđenju naznačene utakmice, te su izdefinisani okvirni zadaci i obaveze svih službi i organizacionih jedinica kao nosilaca zadataka.

Takođe, utvrđen je način i dinamika realiziranja svih aktivnosti iz naznačenog plana, kako bi za vrijeme postupanja po Planu, svi policijski službenici i timovi, pravovremeno i efikasno reagovali u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, takve situacije stavili pod kontrolu a izgrednike lišili slobode i udaljili sa stadiona.

Kako je zaključeno, sve intervencije policijskih službenike moraju biti pravovremene, brze, dobro i kvalitetno koordinirane, a u postupanju policijskih službenika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, posebno u okviru mjera fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i drugih planiranih zadataka Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koji su definisani na osnovu izvršene bezbjedonosne procjene.

Podijelite članak

Počitajte još

Jelah: Zbog gubitka razbio dva televizora u kladionici

072info

DRAMA U ZENICI: Poprskao ga sprejom i pokušao uzeti mobitel

072info

Teška nesreća na M-17, ima povrijeđenih

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box