MUP ZDK Aktivnosti na obezbjeđenju utakmice između BIH i Estonije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Danas, 05.09.2016. godine, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju međunarodne kvalifikacione nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, koja će se odigrati sutra 06.09.2016. godine, sa početkom u 20,45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

Na održanom sastanku, analizirane su informacije i smjernice za sprovođenje aktivnosti iz Plana mjera i radnji na obezbjeđenju naznačene utakmice, te su izdefinisani okvirni zadaci i obaveze svih službi i organizacionih jedinica kao nosilaca zadataka.

ČITAJ JOŠ:  Ukraden Golf u Zenici

Takođe, utvrđen je način i dinamika realiziranja svih aktivnosti iz naznačenog plana, kako bi za vrijeme postupanja po Planu, svi policijski službenici i timovi, pravovremeno i efikasno reagovali u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, takve situacije stavili pod kontrolu a izgrednike lišili slobode i udaljili sa stadiona.

Kako je zaključeno, sve intervencije policijskih službenike moraju biti pravovremene, brze, dobro i kvalitetno koordinirane, a u postupanju policijskih službenika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, posebno u okviru mjera fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i drugih planiranih zadataka Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koji su definisani na osnovu izvršene bezbjedonosne procjene.

ČITAJ JOŠ:  STRAVIČNE SCENE NA M-17: Od siline udara automobil završio na krovu, otpala guma… (VIDEO)
GODISNJICA
MARKETING