MUP ZDK: Aldini Ahmić nagrada za profesionalizam u radu

Na nedavnoj ceremoniji obilježavanja Dana policije Aldini Ahmić, portparolu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uručena je srebrena policijska značka.

Značajno priznanje dobila je zahvaljujući visokom nivou profesionalizma u radu, ali i jer je stalnim angažiranjem i dobrim procjenama doprinijela stvaranju realne slike o efektima policijskog djelovanja te stvaranja i održavanja dobrog imidža policijskih struktura u ZDK.

Kako je izjavila za naš list, ovo priznanje itekako je potvrda nesebičnog zalaganja u njenom desetogodišnjem radu, ali i dobre koordinacije s medijima.

– Posao portparola itekako je odgovoran i zahtijeva stalni angažman, ali i dobre procjene u kritičnim situacijama. Drago mi je što su moj trud i rad prepoznati, a priznanje koje sam dobila zasigurno je potvrda toga – kazala je ona.

Ahmić je u MUP-u ZDK od 1998. godine. Na Fakultetu kriminalističkih nauka UNSA-e diplomirala je 2000. godine i stekla zvanje diplomirani kriminalista.

Prije nego što je došla na mjesto portparola, obavljala je poslove inspektora u Sektoru kriminalističke policije i poslove inspektora za nadzor uniformisane policije.

    • Foto: S dodjele priznanja za Ahmić

      “> S dodjele priznanja za Ahmić

Avaz.ba/D.Pašalić

Prethodni članakPonosan na majstoriju: Edin Džeko izabrao najljepši gol u karijeri
Sljedeći članakVanredni press u NK Čelik: Žalit ćemo se FIFA-i i UEFA-i zbog dvostrukih aršina u vezi licence