MUP ZDK: Dva službena lica lišena slobode zbog zloupotrebe položaja i primanja dara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u proteklom periodu preduzimali intenzivne mjere i radnje sa ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela počinjenih od strane dva inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona.

U nastavku navedenih aktivnosti, danas, 22.11.2016. godine, u jutarnjim satima, u službenim prostorijama, od strane policijskih službenika lišeno je slobode lice D.Š., rođeno 1961. godine, iz Zenice, i lice I.V., rođeno 1978. godine, iz Zenice. Navedena lica su zadržana u službenim prostorijama i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

ČITAJ JOŠ:  Nijemci oduševljeni Bosankom koja je na političkoj sceni promijenila sve

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, lica D.Š. i I.V. će, u toku sutrašnjeg dana, biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlašćenja” iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH, krivično djelo „Primanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 380. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, krivično djelo “Protuzakonito posredovanje” iz člana 382. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Odavanje službene tajne” iz člana 388. Krivičnog zakona FBiH.

ČITAJ JOŠ:  U Kini 3.393 slučaja zaraze koronavirusom, najviše od početka epidemije
GODISNJICA
MARKETING