MUP ZDK: Javni red i mir narušen u šest slučajeva, tri lica zadobila lake tjelesne povrede

MUP ZDK
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Zenica

U toku noći 25/26.04.2015. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu „Bet-live“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 25/26.04.2015. godine, u mjestu Stog, izvršeno je krivično djelo teška krađa u dvije vikend kuće, vlasništvo M.E. i M.I., iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

U toku noći 25/26.04.2015. godine, u mjestu Gradina, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-štalu, vlasništvo B.H., kojom prilikom je otuđeno troje jagnjadi. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 26.04.2015. godine, na putu M-4 u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka T85-K-336, kojim je upravljala R.N. iz Tešnja, i pješak V.J. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je 11 lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

– See more at: http://bhindex.info/mup-zdk-javni-red-i-mir-narusen-u-sest-slucajeva-tri-lica-zadobila-lake-tjelesne-povrede/#sthash.UBv4u2Cx.dpuf

GODISNJICA
MARKETING