Portal 072info

MUP ZDK: Krađa automobila, novčanika, krađa u vjerskom objektu i kući

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, naročito drskim ponašanjem. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (6).

Visoko

Dana 06/07.01.2016. godine, u mjestu Topuzovo Polje, iz putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E92-T-335, vlasništvo P.N., izvršena je krađa auto kasetofona. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 06/07.01.2016. godine, u mjestu Medakovo, iz putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E56-K-287, vlasništvo H.A., izvršena je krađa novčanika sa dokumentima, te bankovnom karticom. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 07.01.2016. godine, u mjestu Oraš Planje, izvršena je teška krađa u vjerski objekat-džamiju, kojom prilikom je otuđen usisivač. Službenici uniformisane policije su na licu mjesta utvrdili da su izvršitelji navedenog krivičnog djela, malodobna lica M.S. i K.J., oba iz Oraš Planja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Usora

Dana 07.01.2016. godine, Policijskoj stanici Usora je prijavljeno da je u zadnjih deset dana, u mjestu Makljenovac, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo P.A., iz koje je otuđena određena količina bakarnih cijevi. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak