MUP ZDK: Krađa u Zavidovićima, prijetnje u Maglaju, više kriminaliteta u Zenici

Policija Zenica
Foto: Ilustracija
Podijelite vijest

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva tokom jučerašnjeg, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u toku noći s 22. na 23. maj, u mjestu Lijevča, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica H.J. iz Zavidovića, a kojom prilikom je otuđena određena količina električnih mašina i alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS U BIH: Pronađeno beživotno tijelo 

U Maglaju je sinoć oko 21 sat, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane lica H.Dž. rođenog 1990. godine i O.I. rođenog 1998. godine, oba lica iz Maglaja, izvršeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti upućivanjem ozbiljnih prijetnji licu H.E. iz Maglaja. Lica H.Dž. i O.I. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U Zenici je oko 2:40, u mjestu Hece, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica T.E, iz Zenice, kojom prilikom je otuđen ključ od putničkog motornog vozila marke “Škoda”, sportske patike i dva noža. Prilikom obilaska navedenog lokaliteta policijski službenici su pronašli lice A.O. rođeno 1982. godine, iz Laktaša, koje je zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

ČITAJ JOŠ:  I OVO JE BIH: Ukrao novac namijenjen za osiguranje učenika

U 13:40, u ulici Visočka, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica H.S. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen sistem video nadzora sa četiri nadzorne kamere, usisivač, određena količina električnih kablova i set mesarskih noževa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, jučer u 16:40, od strane dva nepoznata lica i lica Š.A. iz Zenice je izvršen fizički napad na lice H.A. rođeno 1979. godine, također iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo tešku tjelesnu povredu konstatovanu u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete radnje na dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

ČITAJ JOŠ:  TRAGEDIJA U BIH: Smrtno stradao muškarac tokom sječe drva u šumi

Na području kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.


Podijelite vijest