Policija Zenica
Foto: Ilustracija
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 19, 2021 @ 9:35
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, stoji u biltenu MUP-a ZDK za 18. novembar.

NER FIT

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o krimanliteta navedenim u posljednjem izvještaju MUP-a ZDK, navedeno je da je u Zenici, u ulici Odmut, u toku noći s sa 16. na 17. novembar iz stana u vlasništvu lica A.A, od strane nepoznatog lica, izvršena krađa određenog iznosa novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Jučer su u Visokom oko 17 sati, na parking prostoru u naselju Luke, istražitelji Policijske stanice Visoko u putničkom vozilu marke “Mercedes” zatekli lica: D.., rođen 1979. godine i D.N, rođena 1982. godine, oba lica iz Zenice. Prilikom pregleda lica i vozila, lice D.S. je policijskim službenicima predalo upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 159,30 grama. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok je lice D.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Jučer se u dežurnu službu Policijske stanice Usora obratila J.D. rođena 1959. godine, iz Tešnja, koja je tom prilikom prijavila da je dana 13.11.2021. godine, na tržnici u mjestu Tešanjka, od strane nepoznatog lica od iste otuđen novčanik u kojem se nalazio određen iznos novca, te lični dokumenti oštećene. Daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Usora.

U Žepču je u noći sa srijede na četvrtak, u mjestu Globarica, izvršena krađa pet metalnih utega sa kontakne mreže vlasništvo JP “Željeznice Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

Na području kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

LIDER