policija 76
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 11, 2021 @ 14:35
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, stoji u biltenu MUP-a ZDK za 10. oktobar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je jučer između 8 i 17 sati, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u stan vlasništvo lica A.E. iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca i dva zlatna lančića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Maglaju je jučer u 13 sati, u mjestu Domislica, od strane nepoznatog lica izvršena krađa novčanika iz otvorenog putničkog motornog vozila marke “VW Touran”, registarskih oznaka T89-K-415, vlasništvo lica J.Dž. iz Žepča, u kojem se nalazio novac i lični dokumenti oštećenog. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Na području kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

LIDER