Policija Zenica
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 7, 2021 @ 13:37
KATEGORIJA: Crna Hronika

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 6. decembar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj jučer se u 10:40 obratila B.E. i tom prilikom prijavila da je u proteklom periodu, u mjestu Kosova, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica B.E., te da su od strane nepoznatog lica otuđeni TV aparat, lusteri, motorna pila i neutvrđena količina odjevnih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Jučer se u 11:35, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče obratilo lice L.P. i tom prilikom prijavilo da je u proteklih mjesec dana, u mjestu Bistrica, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica J.M. i da su otuđeni mašina za pranje veša i peć na čvrsto gorivo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U Tešnju je u nedjelju 5. decembra, u vremenu od 18:15 do 22:20 sati, u ulici Braće Pobrić, izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 4”, registarskih oznaka E32-O-596, vlasništvo lica B.A. iz Maglaja. Istog dana, u 23:40, u ulici Titova, od strane službenika policije je pronađeno navedeno vozilo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

U Kaknju je u toku noći s 5. na 6. decembar, u mjestu Donji Tičići, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica K.M. kojom prilikom je otuđen radijator, 200 metara električnog kabla, te određena količina dijelova instalacije centralnog grijanja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U Visokom je jučer u vremenu od 7:30 do 11 sati, u ulici Hasečića, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica B.J. kojom prilikom je otuđen novčanik u kojem se nalazio određen iznos novca, te lični dokumenti oštećenog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području našeg kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

LIDER