Portal 072info

MUP ZDK: Lišeno slobode lice koje se sumnjiči za izvršenje teških krađa u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 27.09.2017. godine, na području Zenice, od strane policijskih službenika lišeno je slobode lice I.E., rođeno 1996. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči da je u proteklom periodu na području Zenice otuđilo tri putnička motorna vozila i to:

  • putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo lica D.A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 11/12.09.2017. godine, u ulici Londža broj 90,
  • putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo lica I.S., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 20/21.09.2017. godine, u ulici Mejdandžik i
  • putničko motorno vozilo “ALFA ROMEO”, vlasništvo lica M.A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 25/26.09.2017. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon lišenja slobode navedeno lice je zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. Daljnjom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedeno lice izvršilo još tri teške krađe u Zenici, kada je u dva slučaja iz putničkih motornih vozila otuđivalo predmete, a u jednom slučaju se radilo o teškoj krađi u ugostiteljski objekat.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, lice je u toku jučerašnjeg dana  predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)