Portal 072info

MUP ZDK: Lišeno slobode lice koje se sumnjiči za izvršenje teških krađa u Zenici

Dana 27.09.2017. godine, na području Zenice, od strane policijskih službenika lišeno je slobode lice I.E., rođeno 1996. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči da je u proteklom periodu na području Zenice otuđilo tri putnička motorna vozila i to:

  • putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo lica D.A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 11/12.09.2017. godine, u ulici Londža broj 90,
  • putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo lica I.S., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 20/21.09.2017. godine, u ulici Mejdandžik i
  • putničko motorno vozilo “ALFA ROMEO”, vlasništvo lica M.A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 25/26.09.2017. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića.

 

Nakon lišenja slobode navedeno lice je zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. Daljnjom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedeno lice izvršilo još tri teške krađe u Zenici, kada je u dva slučaja iz putničkih motornih vozila otuđivalo predmete, a u jednom slučaju se radilo o teškoj krađi u ugostiteljski objekat.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, lice je u toku jučerašnjeg dana  predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

 

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box