Portal 072info

MUP ZDK Nanošenje tjelesnih povreda, dvije krađe

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 23.05.2018. godine, u 09,50 sati, u ulici Sarajevska, od strane lica Č.H., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo kojom prilikom su nanesene lakše tjelesne povrede licu K.M. iz Zenice. Lice Č.H. je locirano, lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 23.05.2018. godine, u 15,30 sati, u ulici Ričički put, od strane nepoznatih lica je izvršeno krivično djelo razbojništvo nad licem K.A., iz Zenice, kojom prilikom su od istog otuđeni mobilni telefon i ručni sat. Odmah nakon dojave o izvršenju krivičnog djela su poduzete mjere na rasvjetljavanju istog, a prilikom vršenja uviđaja kod lica B.A., O.E., Š.A., G.E. i S.K., sva lica iz Zenice, su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i materija koja svojim izgledom asocira na opojna sredstva. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 23.05.2018. godine, u vremenu od 19,00 do 22,40 sati, u ulici Odmut, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe iz stana vlasništvo lica M.Z., iz Zenice. Tom prilikom, nepoznati izvršilac je otuđio određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Podijelite članak