Portal 072info

MUP ZDK: Narušavanje javnog reda i mira, teške krađe i 18 saobraćajnih nesreća

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zavidovići

Dana 03.01.2016. godine, u ulici Stjepana Radića, na parking prostoru, izvršena je krađa ratkapa sa točkova, te oštećenje retrovizora na pet putničkih motornih vozila. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Tešanj

U toku noći 02/03.01.2016. godine, u mjestu Medakovo, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-garažu, vlasništvo H.M., iz koje tom prilikom otuđena neutvrđena količina alata, te je iz putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, registarskih oznaka A61-A-046, otuđen kasetofon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak