MUP ZDK o detaljima akcije u Olovu, uhapšeno osam osoba

336948F6 2BB7 4B32 9A12 A5C9BAD73915
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su pretresi na dvanaest lokacija na području Olova. 

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji koju već nekoliko mjeseci sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: „Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, “Krađa” iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH, “Šumska krađa” iz člana 316. Krivičnog zakona FBiH a u vezi sa krivičnim djelom “Organizirani kriminal” iz člana 342. Krivičnog zakona FBiH, “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH.

ČITAJ JOŠ:  Raspisane potjernice: Gdje su pobjegli kriminalci Trpko i Makača

Aktivnosti u okviru navedene akcije se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupalo po naredbama Općinskog suda u Živinicama i Općinskog suda u Visokom.

Pretresi objekata i lica su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela. Tokom naznačenih aktivnosti osam lica je stavljeno pod kontrolu i lišeno slobode. Nad pet lica je zavedena kriminalistička obrada dok su tri lica predata službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje.  

ČITAJ JOŠ:  Opljačkana kladionica u Jelahu

Izvršenim pretresima pronađena je i oduzeta određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, koja će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja, jedan pištolj, mobilni telefonski aparati a takođe je oduzeta i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koja će biti predmet daljnih provjera i postupanja policijskih službenika u okviru zavedene akcije.

GODISNJICA
MARKETING