Portal 072info

MUP ZDK o pronalasku beživotnog tijela ispod željezničkog mosta u Blatuši

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 03.04.2016. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Centar u Zenici je prijavljen pronalazak beživotnog tijela na lijevoj strani rijeke Bosne, ispod željezničkog mosta, u mjestu Blatuša, Grad Zenica. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeni lokalitet su upućeni policijski službenici koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

O događaju je odmah obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Po nalogu dežurnog tužioca beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica. 

U toku jučerašnjeg dana, na području Zenice, od strane policijskih timova dva lica su lišena slobode, koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih  službenika na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istog dana, u 18,00 sati, službenici Sektora kriminalističke policije su utvrdili identitet lica, te je tom prilikom potvrđeno da se radi o ženskoj osobi, inicijala M.F., rođenoj 1970. godine, iz Zenice.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, u skladu sa nalozima i uputama nadležnog tužioca, u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, te dokumentovanja izvršenog krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)