Portal 072info

MUP ZDK o pronalasku beživotnog tijela ispod željezničkog mosta u Blatuši

Dana 03.04.2016. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Centar u Zenici je prijavljen pronalazak beživotnog tijela na lijevoj strani rijeke Bosne, ispod željezničkog mosta, u mjestu Blatuša, Grad Zenica. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeni lokalitet su upućeni policijski službenici koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

O događaju je odmah obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Po nalogu dežurnog tužioca beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica. 

U toku jučerašnjeg dana, na području Zenice, od strane policijskih timova dva lica su lišena slobode, koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih  službenika na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela.

Istog dana, u 18,00 sati, službenici Sektora kriminalističke policije su utvrdili identitet lica, te je tom prilikom potvrđeno da se radi o ženskoj osobi, inicijala M.F., rođenoj 1970. godine, iz Zenice.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, u skladu sa nalozima i uputama nadležnog tužioca, u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, te dokumentovanja izvršenog krivičnog djela.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box