Portal 072info

MUP ZDK o tragediji u Gladovićima: Otac nenamjerno ubio sina

Dana 13.10.2019. godine, u 13,27 sati, dežurna služba Policijske stanice Nemila je obaviještena o događaju u kojem je došlo do aktiviranja lovačke puške u lovu, kojom prilikom je smrtno stradalo lice H.J., rođeno 1980. godine, iz Zenice. Na lice mjesta su odmah upućene policijske patrole koje su potvrdile tačnost zaprimljene dojave i koje su obezbijedile lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijem nalogu je tijelo nastradalog lica prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će se izvršiti obdukcija.

Stradali Junuz

Izvršenim uviđajnim radnjama je utvrđeno da je u šumi, na lokalitetu na udaljenosti od oko pet kilometara od sela Gladovići, tokom odmora lovaca, došlo do nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške koju je koristilo lice H.A., rođeno 1948. godine, kojom prilikom je smrtno stradalo lice H.J., rođen 1980. godine, iz Zenice.

Lice H.A. je ispitano u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona a službenici Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u skladu sa uputama i smjernicama kantonalnog tužioca, sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela “Prouzrokovanje smrti iz nehata” iz člana 168. Krivičnog zakona FBiH

Podijelite članak
  • 34
    Shares

Počitajte još

Tragedija u Zenici: Otac ubio sina iz lovačke puške

Redakcija