Portal 072info

MUP ZDK Održan sastanak Štaba akcije „Izbori 2016.“

U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba akcije “Izbori 2016.”, čiji je osnovni zadatak planiranje, koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti u okviru usvojenog Plana obezbjeđenja predizbornih i izbornih aktivnosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

U cilju stvaranja i održavanja bezbjednog ambijenta za sve građane i birače, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu poduzimali niz bezbjedonosnih mjera i aktivnosti, koje su se prvenstveno ogledale u inteziviranju operativnog rada na terenu, preventivnog djelovanja i prikupljanja bezbjedonosnih saznanja i informacija na području Kantona, te povećanju broja patrolnih službi i obilazaka pozorno-patrolnih sektora. U tom kontekstu, na područjima gradova i naseljenih mjesta, kroz pojačani rad pozornih i patrolnih službi, obezbjeđivano je i održavano povoljno stanje javnog reda i mira, neometano odvijanje saobraćaja, bezbjedno kretanje građana i održavanje predizbornih skupova i manifestacija. Takođe je pojačan policijski nadzor nad određenim kategorijama lica, prvenstveno lica sklonih vršenju krivičnih djela, prekršaja, narušavanju javnog reda i mira, asocijalnih lica, maloljetnih delinkvenata i dr.

Imajući u vidu značaj predizbornih aktivnosti kao i velikog broja javnih skupova i tribina, koji su u proteklom periodu organizovani i održani na području našeg kantona, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je prilikom poduzimanja aktivnosti na obezbjeđenju istih, vanredno angažovala veliki broj policijskih službenika, te angažovala sva raspoloživa materijalno-tehnička sredstva i opremu. I na dan održavanja izbora će takođe biti angažovane sve raspoložive policijske snage Uprave policije kao i raspoloživa materijalno tehnička sredstva i oprema.

U cilju postizanja visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona za vrijeme održavanja predizbornih aktivnosti, Štab u kontinuitetu, od samog formiranja, održava sastanke i pruža stručnu pomoć policijskim upravama, te svakodnevno vrši nadzor i praćenje poduzetih aktivnosti, kao i realiziranih mjera i zadataka. U vrijeme održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, dana 02.10.2016. godine, Štab će u punom sastavu, neposredno na terenu, rukovoditi naznačenim aktivnostima i pratiti stanje bezbjednosti na području Kantona. Na dan Izbora poduzimat će se posebne mjere fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i druge planirane mjere i zadaci Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koje su definisane na osnovu izvršene bezbjedonosne procjene. Službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ će izvršiti KDZ pregled prostorija svih glasačkih mjesta. Svako biračko mjesto će biti obezbjeđeno mjerama fizičkog obezbjeđenja a svaki transport izbornog materijala će biti pod policijskom pratnjom.

Pozivamo građane da mirno i dostojanstveno obave svoju građansku dužnost, da se uzdrže od činjenja bilo kakvih vidova nedoličnog i nedozvoljenog ponašanja, da poštuju naredbe izdate od strane ovlaštenih službenih lica i na taj način doprinesu bezbjednom održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016. godine. Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, takođe, poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjedonosno interesantnim informacijama kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box