Portal 072info

MUP ZDK: Opljačkana dva vozila, nasilničko ponašanje

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 30.10.2019. godine, na parking prostoru tržnog centra “Džananović”, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka A28-O-615, vlasništvo lica H.E., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen CD player i određena količina odjevnih predmeta. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 30.10.2019. godine, u 16,30 sati, u mjestu Tišina, od strane lica K.E., rođenog 1994. godine, iz Sarajeva, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema licu P.A., rođenom 1993. godine, iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 29/30.10.2019. godine, u mjestu Topčić Polje, izvršena je teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke “Fiat Bravo”, registarskih oznaka E47-J- 927, vlasništvo lica K.R., na način da je nepoznato lice stavilo u pogon predmetno vozilo polomivši bravu, te isto ostavilo u neposrednoj blizini mjesta otuđenja. Iz vozila je tom prilikom otuđen novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti i bankovna kartica oštećenog. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Podijelite članak
  • 29
    Shares

Počitajte još

Zeničanina sačekali u haustoru i hladnim oružjem nanijeli povrede

072info

Incident kod Maglaja: Cijev pištolja uperio prema muškarcu

072info

Pucnjava u Zenici, brojne policijske ekipe na terenu

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box