Portal 072info

MUP ZDK: Pad broja krivičnih djela

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ZDK, u cjelini mogu biti zadovoljni rezultatima koje su postigli tokom ove godine,kazao je policijski komesar Semir Šut na današnjoj pres konferenciji.

Kada je u pitanju kriminalitet,statistike pokazuju pad broja krivičnih djela.Kada je u pitanju oblast kriminaliteta,statistike za ovu godinu pokazuju pad broja krivičnih djela za 9,7 posto.

Policija je posebnu efikasnost i brzinu pokazala u slučajevima rasvjetljavanja  tri ubistva koja su zbog svoje okrutnosti izazvala uznemirenje javnosti,istakao je komesar Šut.Radi se o ubistvima Arnele Đogić,Fuade Mahmić i Senida Kulačića.

Iako je broj prekršaja i krivičnih djela u oblasti bezbjednosti saobraćaja bio manji nego prošle godine, policijski službenici izdali su čak 35 hiljada prekršajnih naloga više.Vrijedne pomena,po visokom nivou organizovanosti i postignutim rezultatima svakako su akcije kodnih imena Koverta,Mreža,Anonimus i Lugar.Saradnja policije i građana i dalje je u vrhu prioriteta policijskih službenika.

Komesar Šut pohvalio je visok nivo saradnje policije i građana i naglasio da se na ovom planu uvijek može više i bolje.Godina koju ispraćamo, za Policiju je posebno važna zbog početka izgradnje savremenog Centra za obuku policijskih službenika.

rtvze

Podijelite članak