Portal 072info

MUP ZDK: Policija uspješno rasvjetlila tri razbojništva a izvršioci istih lišeni slobode!!!

U proteklom periodu, od strane nepoznatih lica, izvršena su tri razbojništva na području Zenice i Žepča, koja su, s obzirom na način izvršenja, vremensku povezanost i druge okolnosti pod kojim su izvršena, upućivala na činjenicu da su izvršena od strane istih izvršilaca.
Radi se o sljedećim krivičnim djelima:
· dana 11.09.2016. godine, u 03,05 sati, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenikom benzinske pumpe “Dilaver benz”, koja se nalazi pored magistralnog puta M-17 u mjestu Golubinja, općina Žepče. Tom prilikom je otuđen novac u iznosu od 6.220,00 KM.
· dana 23.09.2016. godine, u 21,35 sati, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenikom benzinske pumpe “HOLDINA”, koja se nalazi pored magistralnog puta M-17 u mjestu Nemila, Grad Zenica. Tom prilikom je otuđen novac u iznosu od 600,00 KM.
· dana 19.10.2016. godine, u 20,38 sati, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenikom benzinske pumpe “Lašva-ČS”, koja se nalazi pored magistralnog puta M-5 u mjestu Lašva, Grad Zenica. Tom prilikom je otuđen novac u iznosu od 2.385,00 KM.
Poduzimajući operativne mjere i radnje na terenu sa ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i otkrivanja i identifikovanja izvršilaca istih, službenici Sektora kriminalističke policije su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela mogu doovesti lica: Š.N., rođen 1995. godine i B.A., rođen 1993. godine, oba lica iz Zenice, koja su locirana, lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama. Zavedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da su navedena lica, uz prethodni dogovor, a sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, vozilom odvozila na navedene lokacije, gdje su maskirani ulazili u prostorije navedenih benzinskih pumpi, te uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđivala novac, nakon čega su se udaljavala u nepoznatom pravcu. Daljnjim operativnim aktivnostima službenika Sektora kriminalističke policije, utvrđen je identitet trećeg lica, za koje je utvrđeno da je vozilom “VW Jetta”, dovozilo lica Š.N. i B.A. na prethodno dogovorene lokacije, gdje ih je čekalo, te nakon izvršenja krivičnih djela odvozilo u skladu sa dogovorom, a sve sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi. Kako je utvrđeno, radi se o licu S.E., rođenom 1981. godine, iz Zenice, koje je locirano, lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME