Policija otkrila lopove, obijali službene automobile u Blatuši, Crkvicama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Policijske uprave I su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju više krivičnih djela imovinskog karaktera, koja su počinjena u periodu od oktobra 2022. godine do januara 2023.godine, na području nadležnosti Policijskih stanica Centar i Crkvice.

Tom prilikom su otuđivana putnička motorna vozila marke “VW”, tip “Golf 2”, starije proizvodnje, korištenjem podesnog ključa za otključavanje i stavljanje u pogon ili su izvršioci otuđivali predmete iz vozila u koja su prethodno ulazili nasilnim putem, razbijanjem bočnih stakala, a koja su prethodno vlasnici parkirali na slabo osvijetljenim mjestima ili su u vozilima ostavljali predmete koji su bili na vidnom mjestu.

ČITAJ JOŠ:  PROBLEMI NA PUTU KOD ZENICE: Putna služba se popriječila

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem krivičnih djela “Teška krađa” putničkih motornih vozila može dovesti lice K.S. iz Zenice. Izvršenim provjerama na terenu kao i kriminalističkom obradom lica utvrđeni su osnovi sumnje da je osumnjičeni počinio pet krivičnih djela u kojima su otuđivana putnička motorna vozila marke “VW”, tip Golf 2, počinjena na štetu oštećenih lica s područja grada Zenica. Dio otuđenih vozila je pronađen i vraćen vlasnicima dok je za ostalim raspisana operativna potraga. Nakon što se izvrše potrebna vještačenja te se izvrše određene analize i provjere, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljeni izveštaji o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenog lica.

ČITAJ JOŠ:  Krajem januara u ZDK posao tražilo 52.225 osoba ili 146 više nego na kraju 2022. godine

Također, osumnjičeni K.S. iz Zenice, u prethodnom periodu, je sam ili s licima B.N. i S.H., oba iz Zenice, vršio krivična djela “Teška krađa” i “Krađa” na način da su upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta, razbijali bočna stakla na vozilima koja su bila parkirana na slabo osvijetljenim mjestima ili su predmeti pogodni za krađu bili ostavljeni na vidnim mjestima u vozilu. Tom prilikom su iz vozila otuđivali, novac, telefone, odjevne predmete, CD playere, alat i sl.

Prilikom obrade lica te izvršenim pretresima pronađen je dio otuđenih predmeta koji će nakon prepoznavanja biti vraćeni vlasnicima dok će protiv osumnjičenih lica, nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, biti dostavljeni odgovarajući izvještaji o počinjenim krivičnim djelima. S obzirom na to da postoje indicije da su osumnjičeni B.N. i S.H., identifikovani kao izvršioci određenog broja imovinskih delikata na području Policijske stanice Zavidovići, u toku su aktivnosti na dokazivanju i dokumentovanju predmetnih krivičnih djela.

ČITAJ JOŠ:  TRAGEDIJA U ZENICI: Maloljetnik se ubio iz lovačke puške

Također, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona se zahvaljuje savjesnim građanima, koji su korisnim i blagovremenim informacijama pomogli službenicima Policijskih stanica Centar i Crkvice te Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, prilikom identifikacije, lociranja i lišenja slobode osumnjičenih lica.

GODISNJICA
MARKETING