MUP ZDK: Šta su policajci našli u aluminijskim smotuljcima (VIDEO)

Screenshot 2 40

Breza, gradić u sklopu Zeničko-dobojskog kantona, broji oko 15.000 stanovnika, ali to ne znači da tamošnji policajci nemaju posla. Proteklog vikenda uoči dolaska ekipe “Avaza” u noćnu smjenu s pripadnicima Policijske stanice Breza zabilježeni su bili tučnjava dvije djevojke, krađa mobitela…

Prekršajni nalozi

– Malo ste zakasnili – kroz osmijeh nam govori ljubazni šef smjene.

Ne gubimo vrijeme te prvo odlazimo s ekipom Saobraćajne policije, koja na ulazu u grad pravi kontrolni punkt. Nekoliko vozača je alkotestirano, ali u svim slučajevima, baš kao što je to bilo u posljednje naše dvije patrole, na displeju alkotesta su stajale tri nule.

– Ramazan je, manje se pije – konstatiraju policajci.

Nailazi mlađi vozač. Sve je bilo uredno do momenta kada je pokazivao opremu – nedostaje uže za vuču. U trenutku dok su policajci pisali prekršajni nalog, vozač je nazvao oca koji tvrdi da u vozilu ima uže. Policajci ponovo prilaze gepeku vozilu, ali vozač ne nalazi uže.

Strpljivim policajcima ne preostaje ništa drugo te uredno pišu nalog, a na lice mjesta stiže i otac vozača. Češlja gepek i vadi kleme za paljenje. Tu je i neka sajla, ali nalog je već napisan. Kratko negoduju, ali odlaze s uručenim nalogom…

Nedugo poslije, sankcioniran je i vozač zbog nenošenja dokumenata. Ostatak smjene provodimo s interventnom policijom i krim-inspektorima.

Patroliramo brezanskim ulicama i mahalama. Na jednom parkingu zatičemo dva vozila i trojicu mladića, ali sve prolazni uredno. Identično je završilo i kada smo kontrolirali još dvije grupe mladića.

Tresle se ruke

Nešto duže smo se zadržali prilikom kontrole dvojice mladića u vozilu na parkingu. Vozaču se tresu ruke.

Tvrdi da mu je hladno. Policajci detaljno češljaju mladiće i vozilo. Nailaze na aluminijske smotuljke. Međutim, nisu pronađene sporne materije, već šarafi od mobitela..

Ljubavni parovi u vozilima

Naši domaćini obilaze i neosvijetljena i zabačena mjesta po periferijama Breze. Obilazimo i sporedne, makadamske puteve. Međutim, osim ljubavnih parova u zamagljenim vozilima, ne zatičemo ništa sporno.