MUP ZDK: Tražimo od građana da se ne okupljaju u znak podrške komesaru Šutu

ALDINA ALIĆ ZA "072INFO"

Nakon poziva građana na društvenim mrežama da se odazovu sutrašnjem skupu podrške policijskom komesaru Semiru Šutu ispred MUP-a ZDK, a kojeg je Skupština ZDK u petak penzionisala, kontaktirali smo Aldinu Alić, portparola MUP-a ZDK, koja je poručila kako očekuju od građana da ne dolaze na ovo okupljanje.

– Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona cijeni svaki vid mirne i dostojanstvene podrške, kao i svaki drugi zakoniti način iskazivanja svog stava. Tražimo i zahtijevamo od građana da se ne okupljaju, uvažavajući slobodu mišljenja kao i do sada. Naš stav je kategoričan i ogleda se u tome da tražimo da se ne okupljaju u znak podrške i očekujemo da će građani uvažiti naš stav i postupiti u skladu sa njim – kaže Alić za “072info”.

Ističe da će i dalje biti na raspolaganju i u službi svih građana, te će čuvati integritet Zakona, Ustava i svih građana Zeničko-dobojskog kantona.

-Isključivo ćemo se legalnim sredstvima i potezima boriti za zakonitost u radu svih institucija države BIH, Federacije BIH i Zeničko-dobojskog kantona – zaključuje Alić za 072info.