MUP ZDK: Tri lica lakše povrijeđena u saobraćajnim nezgodama, javni red narušen 13 puta

policija 2
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva dokom jučerašnjeg dana, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Maglaju je jučer u 11 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj lice M.A. iz Maglaja prijavilo da su u toku noći probušena dva pneumatika na putničkom motornom vozilu „Polo“, u vlasništvu lica M.S, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Aleja Ljiljana. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U Kaknju je jučer u 17:50, u mjestu Donji Kakanj, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj izvršeno legitimisanje i pregled lica Č.A. rođenog 1987. godine, iz Kaknja, kojom prilikom je pronađen sadržaj praškaste materije težine 2,05 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je lice Č.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.