MUP ZDK: Tri teške krađe, požar i osam saobraćajnih nesreća

MUP ZDK

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Kakanj

Dana 27/28.02.2016. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u parkirano putničko motorno vozilo marke „Peugeot 206“, registarskih oznaka O24-M-118, vlasništvo Š.A. iz Kaknja, kojom prilikom je iz vozila otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 27/28.02.2016. godine, u mjestu Bulbulušići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Dana 28.02.2016. godine, u mjestu Bulbulušići, došlo je do požara na pratećem objektu-garaži, vlasništvo M.N., kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza, koji su nastavili aktivnosti na otkrivanju izvršoca navedenog krivičnog djela.

Dana 28.02.2016. godine, Policijskoj stanici Breza je prijavljeno da je u proteklom periodu, u mjestu Tičija, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo A.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina sanitarnog materijala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.