MUP ZDK: U Kaknju uhapšene tri osobe zbog posjedovanja droge

Policija Zenica
Foto: Ilustracija
Podijelite vijest

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirano je devet krivičnih djela.  

PS Kakanj

Dana 10.01.2020.godine u 20,30 sati u ul.Alije Izetbegovića, prilikom legitimisanja i pregleda lica K.M., rođenog 1980.godine iz Kaknja, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Navedeno lice je lišeno slobode te je nakon izvršene kriminalističke obrade od strane istražitelja pušteno u 22,40 sati.Sačinjena propratna dokumentacija.  

ČITAJ JOŠ:  Maglaj: Iz prostorija kluba Simm-Bau ukraden sistem za grijanje i vodovodna instalacija

Dana 10.01.2020.godine u 21,25 sati u ul. 29.Novembar, prilikom legitimisanja i pregleda lica M.H., rođenog 1999.godine iz mjesta Dumanac, općina Kakanj, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.Sačinjena propratna dokumentacija.

Dana 10.01.2020.godine u 21,30 sati u ul.Selima ef.Merdanovića, u parkiranom pmv marke “Golf” reg.oznaka A54-M-655, prilikom legitimisanja i pregleda lica B.E., rođenog 2000.godine iz mjesta Buzić Mahala, općina Visoko, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj.Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.Sačinjena propratna dokumentacija.