Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici izvršena krađa u trgovačku radnju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 06.12.2016. godine, u ulici Mejdandžik, u STR „Zenex“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnje nožem, izvršena je krađa određenog iznosa novca od radnice navedene trgovačke radnje, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 06.12.2016. godine, u ulici Envera Čerkeza, od strane nepoznatog lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršena je krađa određenog iznosa novca od lica M.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Breza

U vremenskom periodu od 06.11. do 06.12.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u poslovni prostor agencije „Balta“ Ilijaš, vlasništvo B.V., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina građevinskog materijala. Istražitelji Policijske stanice Breza poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U vremenskom periodu od 02.12. do 06.12.2016. godine, u ulici Viteška, izvršena je teška krađa u prostorije „Merhameta“ Maglaj, odakle je otuđena manja količina dječijih igračaka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

U vremenskom periodu od 04.12. do 06.12.2016. godine, u mjestu Bistrica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.B., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 05/06.12.2016. godine, u mjestu Donji Lug, izvršena je krađa registarskih tablica M74-J-401 sa putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, vlasništvo S.Dž. iz Vogošće. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak