Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici izvršena teška krađa u kuću

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).

Zenica

Dana 29.11.2016. godine, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.E., kojom prilikom su iz iste otuđena dva zlatna ručna sata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

 

Zavidovići

U toku noći 28/29.11.2016. godine, u ulici Zlatnih ljiljana, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf IV”, registarskih oznaka A43-T-923, vlasništvo Z.M. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

 

Maglaj

U toku noći 28/29.11.2016. godine, u ulici Aleja ljiljana, sa putničkog motornog vozila marke„Audi“, registarskih oznaka T39-E-415, vlasništvo D.S. iz Maglaja, izvršena je krađa registarskih tablica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak