Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici izvršeno krivično djelo u kladionici i provala u kapeli

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (5) i Policijske uprave II u Visokom (5).

Zenica

Dana 13.12.2016. godine, u ulici Sarajevska, u sportskoj kladionici „Hattrick“, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo na način da je isto oštetilo dvije TV plazme. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 12/13.12.2016. godine, u mjestu Crkvice, izvršena je teška krađa u kapelu koja se nalazi na Kužnom groblju, iz koje je tom prilikom otuđena jedna slika. Policijski službenici su pregledom terena, u neposrednoj blizini pronašli otuđenu sliku. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 12/13.12.2016. godine, u ulici Avde Smajlovića, izvršena je krađa registarskih tablica A90-E-076 sa putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, vlasništvo R.J. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 12/13.12.2016. godine, u mjestu Poriječani, izvršena je teška krađa u džamiju, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i slatkiša. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 13.12.2016. godine, u mjestu Topuzovo Polje, od strane lica M.N. izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu L.E. Policijski službenici su u mjestu Šareni Hanovi, pronašli i lišili slobode lice M.N. nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak