Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici krađa vozila i provala u stan

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

U toku noći 30.11/01.12.2016. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka O16-T-208, vlasništvo P.N. iz Trnova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave I.

Dana 01.12.2016. godine, u ulici Travnička cesta, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbijanje zadnjeg vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke „Opel“, registarskih oznaka E28-J-115, vlasništvo B.V., i razbijanje prozora na ugostiteljskom objektu „Casablanca“, vlasništvo J.E. Istražitelji Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 01.12.2016. godine, u mjestu Lokvine, od strane četiri nepoznata lica izvršen je fizički napad na Š.V. i K.A., oba iz Zenice. Tom prilikom, isti su zadobili lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 01.12.2016. godine, u ulici Šestića put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.E., kojom prilikom je iz istog otuđen određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Podijelite članak