Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici pronađena droga, krađa automobila i razbojništvo nad jednim licem

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 03.05.2017. godine, u 16,30 sati, u ulici Štrosmajerova na broju 19, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica N.M. iz Zenice, kod istog pronašli jedan paketić sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 03.05.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Mehmeda Spahe, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf IV”, registarskih oznaka E41-J-643, vlasništvo lica S.F. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.05.2017. godine, u 22,30 sati, u ulici Saliha Cakana Mulalića, od strane dva nepoznata lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad licem Š.E., iz Zenice, kojom prilikom je od istog otuđen određen iznos novca. Nakon izvršenja krivičnog djela lica su se udaljila u nepoznatom pravcu. Tom prilikom oštećeni Š.E. je zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na otkrivanju počinilaca ovog razbojništva i njihovom lišenju slobode.

Kakanj

Dana 03.05.2017. godine, u 13,30 sati, u ulici Željeznička, policijski službenici su kontrolisali parkirano putničko motorno vozilo marke “VW Vento”, registarskih oznaka A74-K-393, u kojem su se nalazila lica: B.T., iz Kiseljaka, B.N., iz Sarajeva, Lj.H., iz Sarajeva i G.J., iz Sarajeva. Izvršenim pregledom, kod lica B.T. i B.N., policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička brade. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 03.05.2017. godine, oko 06,30 sati, na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, u mjestu Bara, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Kombi”, registarskih oznaka E32-A-105, kojim je upravljao Dž.A. iz Zavidovića i putničko vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka A11-T-477, kojim je upravljao B.Z. iz Zavidovića. U ovoj nezgodi je suvozač u vozilu “Opel Astra”, B.F., rođena 1948. godine, iz Zavidovića, smrtno stradala, dok su oba vozača zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Kakanj

Dana 03.05.2017. godine, u 18,00 sati, na regionalnom putu Kakanj-Bilješevo, u mjestu Tičići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka K92-A-650, kojim je upravljao K.N. iz Kaknja i putničko vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka ST 5307 FR, kojim je upravljao M.D., iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Podijelite članak

Počitajte još

Igrali se i nabasali na bakine poluge zlata: Otkriveno otkud i koliko vrijede

Redakcija

Tragedija: Dječak se popeo na vagon i poginuo pod naponom od 25.000 volti

Redakcija

Otkriveni detalji: Kako je Ukrajinac pomoću lemilice ukrao više od 135.000 eura sa bankomata

Redakcija

Erdogan uputio bajramsku poruku: Nikome nećemo dozvoliti da otima palestinsku zemlju

Redakcija

Aplikacije koje će vam pomoći da veza na daljinu bude lakša

072info

Koronavirus popularizovao biciklizam i u BiH: Kako možemo postati zdravija nacija?

072info

Ove namirnice su idealne za ljeto, imaju višestruko korisno djelovanje

072info

Bh. izvoz hrane porastao tokom pandemije

072info

TRAGEDIJA: Glumac spasio sina u posljednji trenutak, pa se utopio

Redakcija

SpaceX priprema prvo lansiranje rakete u orbitu s ljudskom posadom

072info

Zubejda Gobeljić prva je kurra hafiza u BiH: Ljubav prema Kur’anu vodila me na ovom putu

072info

Tri osobe povrijeđene u sudaru kod Mostara

Redakcija

Emotivnim porukama i fotografijama poznate ličnosti čestitale Bajram

072info

BAJRAM BEZ OČEVOG MIRISA: Fali mi da mi kaže: “Blago babi”

072info

Izetbegović otvorio dušu: Nisam bio u trezoru, a 1986. sam govorio da će biti rat u BiH

072info

Četiri miliona građana Srbije prijavilo se za pomoć od 100 eura

072info

CIK za štampanje listića daje 1,1 milion: Za 10 godina potrošeno više od 120 miliona KM

Redakcija

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava: Ovo je novo, ogromno žarište virusa!

Redakcija

U sukobu migranata u Sarajevu sijevali i noževi, povrijeđeni prebačen na KUM

Redakcija

Vozeći automobil sletio s puta: Teško povrijeđen mladić

Redakcija