Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici pronađena droga, krađa automobila i razbojništvo nad jednim licem

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 03.05.2017. godine, u 16,30 sati, u ulici Štrosmajerova na broju 19, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica N.M. iz Zenice, kod istog pronašli jedan paketić sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 03.05.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Mehmeda Spahe, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf IV”, registarskih oznaka E41-J-643, vlasništvo lica S.F. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.05.2017. godine, u 22,30 sati, u ulici Saliha Cakana Mulalića, od strane dva nepoznata lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad licem Š.E., iz Zenice, kojom prilikom je od istog otuđen određen iznos novca. Nakon izvršenja krivičnog djela lica su se udaljila u nepoznatom pravcu. Tom prilikom oštećeni Š.E. je zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na otkrivanju počinilaca ovog razbojništva i njihovom lišenju slobode.

Kakanj

Dana 03.05.2017. godine, u 13,30 sati, u ulici Željeznička, policijski službenici su kontrolisali parkirano putničko motorno vozilo marke “VW Vento”, registarskih oznaka A74-K-393, u kojem su se nalazila lica: B.T., iz Kiseljaka, B.N., iz Sarajeva, Lj.H., iz Sarajeva i G.J., iz Sarajeva. Izvršenim pregledom, kod lica B.T. i B.N., policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička brade. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 03.05.2017. godine, oko 06,30 sati, na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, u mjestu Bara, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Kombi”, registarskih oznaka E32-A-105, kojim je upravljao Dž.A. iz Zavidovića i putničko vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka A11-T-477, kojim je upravljao B.Z. iz Zavidovića. U ovoj nezgodi je suvozač u vozilu “Opel Astra”, B.F., rođena 1948. godine, iz Zavidovića, smrtno stradala, dok su oba vozača zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Kakanj

Dana 03.05.2017. godine, u 18,00 sati, na regionalnom putu Kakanj-Bilješevo, u mjestu Tičići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka K92-A-650, kojim je upravljao K.N. iz Kaknja i putničko vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka ST 5307 FR, kojim je upravljao M.D., iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Podijelite članak