Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici slobode lišeno lice zbog nelegalnog posjedovanja oružja

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, bez povređenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 30.09.2017. godine u 00,00 sati u ul. Meokušnice kod br.9 od strane lica M.A iz Zenice počinjeno krivično djelo posjedovanjem nelegalnog vatrenog oruzja-pištolja marke “Bereta” kalibra 6,35 mm sa jednim okvirom i pet komada metaka 6,35 mm. Lice lišeno slobode. Predmet oduzet uz izdatu potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. Sačinjena službena zabilješka.

Visoko

Dana 30.09.2017. godine u16,00 sati u službene prostorije obratio se Č.E iz Kakanja i prijavio da je u vremenu od 07,00 do 15,30 sati izvršena provala u njegovo pmv. marke “Golf 19E” reg.broja O28-J-398 koje je bilo parkirano na parking prostoru kod firme “Prevent” T.Polje, općina Visoko. Tom prilikom iz vozila otuđen je auto kasetofon marke “Sony”. Upoznat dežurni tužilac. Sačinjena službena zabilješka. Dalji rad nastavljaju istražitelji PS Visoko.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box