Portal 072info

MUP ZDK: u Zenici i Varešu pronađeni smotuljci droge

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave IV u Tešnju (3), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 21.11.2016. godine, u ulici Bilimišće, od strane lica S.E. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog smotuljka sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Visoko

Dana 21.11.2016. godine, u mjestu Luke, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Z.A. iz Visokog. Tom prilikom, otuđena je određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Kakanj

Dana 21.11.2016. godine, u mjestu Ratanj, od strane policijskih službenika zaustavljeno i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „TAM”, registarskih oznaka O25-T-567, kojim je upravljao S.M. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da se navedenim vozilom prevozi određena količina ogrjevnog drveta, bez potrebne dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 21.11.2016. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića u mjestu Jelah, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke “BMW”, registarskih oznaka M49-O-990, vlasništvo Š.S. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

U toku noći 20/21.11.2016. godine, u mjestu Lepenica, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje vikendice u vlasništvu H.Dž. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Usora

Dana 21.11.2016. godine, u mjestu Tešanjka, u trgovačkom centru „Mepromex“, od strane H.S. iz Maglaja izvršena je krađa određene količine odjevnih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, dok je navedeno lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vareš

Dana 21.11.2016. godine, u ulici Novakovići, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Škoda Fabia“, registarskih oznaka E75-M-393, kojim je upravljao O.A. iz Zavidovića, a u kojem vozilu su se nalazila još četiri lica. Prilikom pregleda vozila i lica u vozilu, kod lica D.M. pronađene su tablete za koje postoje sumnje da sadrže psihotropne supstance, dok je navedeni vozač od sebe odbacio papirni paketić u kojem su se nalazile dvije sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge marihuana. Lica D.M. i O.A. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, dok je od strane istražitelja Policijske stanice Vareš izvršen uviđaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME