Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici, Žepču i Brezi izvršene teške krađe

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, fizičkim napadom i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (3).

Zenica

Dana 07.12.2016. godine, u ulici Bare, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Udruženja građana „Pomirenje”, kojom prilikom je otuđena određena količina elektro i drugog alata. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 07.12.2016. godine, u službene prostorije Policijske stanice Visoko pristupio je K.D. iz Visokog i prijavio da je dana 06.12.2016. godine, na lokalitetu Kraljevac, prevaren od strane nepoznatog lica sa kojim je razmijenio novčanice za koje je naknadno utvrdio da su falsifikat. Istražitelji Policijske stanice Visoko su izvršili izuzimanje spornih novčanica radi vršenja potrebnih vještačenja, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedene prijave.

Breza

Dana 07.12.2016. godine, u mjestu Podžupča, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo B.O., kojom prilikom je iz iste otuđena određena količina elektro alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

U toku noći 06/07.12.2016. godine, u mjestu Tatarbudžak, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo Z.L., kojom prilikom su otuđene dvije električne brusilice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 07.12.2016. godine, u mjestu Goliješnica, u trgovačkom centru „Fis“, izvršena je krađa određene količine prehrambenih artikala. Intervencijom policijskih službenika, slobode su lišeni K.E. i K.J., oboje iz Zenice, kod kojih su i pronađeni otuđeni predmeti. Navedena lica su zadržana u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak