Portal 072info

MUP ZDK Utakmica BiH – Estonija protekla bez incidenata!

Nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Estonije, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je izvršena analiza poduzetih aktivnosti, kao i cjelokupnog postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog, KDZ i saobraćajnog obezbjeđenja naznačene utakmice. 

Tom prilikom konstatovano je da za vrijeme i nakon utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira. 

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano oko 450 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te pripadnika specijalnih policijskih jedinica ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona. U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva. 

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box