Portal 072info

MUP ZDK: Višestrukom počiniocu prekršaja iz Tešnja privremeno oduzeto vozilo

Dana 25.09.2017. godine, u 17,20 sati, u Tešnju, u ulici Braće Pobrića, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice R.S., rođeno 1994. godine, iz Tešnja. Izvršenim provjerama za vozača i vozilo, utvrđeno je da navedeno lice upravlja neregistrovanim vozilom, da upravlja vozilom prije sticanje prava na upravljanje motornim vozilima i da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Kako je utvrđeno, navedenom licu je u proteklom periodu izdat veliki broj prekršajnih naloga i kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju, a uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da R.S. ima ukupan dug neplaćenih kazni u iznosu od 4.880,00 KM.

 

Obzirom da navedeni vozač svojim ponašanjem odnosno učestalim vršenjem prekršaja sa predmetnim vozilom predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, istom je u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i članom 31.  Zakona o prekršajima FBiH, privremeno oduzeto sporno vozilo.

 

Nakon kompletiranja predmeta, od strane Policijske stanice Tešanj će Općinskom sudu u Tešnju biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedenog lica, zajedno sa zahtjevom za izricanje zaštitne mjere oduzimanja predmetnog vozila, zbog počinjenih prekršaja, te ugrožavanja javnog prometa.

Podijelite članak