MUP ZDK za šest dana kaznio 3.152 vozača

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) u proteklom periodu intenzivirala je aktivnosti iz svoje nadležnosti na kontroli vozača i vozila te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

U vremenskom periodu od 17. do 23. oktobra na području ZDK kontrolisano je 3.662 vozila u saobraćaju, od čega je njih 3.152 kažnjeno.

– Pokicijski službenici sankcionisali su 2.738 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, 133 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 100 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, 61 vozača zbog upravljanja neregistrovanim vozilima, 39 vozača zbog nepropisnog preticanja, 36 vozača koji su upravljali vozilima bez položenog vozačkog ispita, 34 vozača zbog tehničke neispravnosti vozila te 11 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima – pojašnjava Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Dodaje kako će se pojačane kontrole u saobraćaju nastaviti i u narednom periodu.

GODISNJICA
MARKETING