Portal 072info

MUP Zeničko-dobojskog kantona i školarci u akciji uklanjanja grafita

Grad Zenica podržao je projekat “Zajedno za ljepši grad”, odnosno “Uklanjanje grafita” kojeg Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona realizuje u saradnji sa ICITAP-om (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država).

Cilj programa u kojem su učestvovale i Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove i Služba za urbanizam, imovinsko – pravne poslove i katastar nekretnina Grada Zenica jeste edukacija građana o štetnosti ispisivanja grafita.

Projekat se realizuje u okviru koncepta “Rad policije u zajednici” i učešće su uzeli i učenici Osnovne škole “Meša Selimović”. Radnici “Izgradnja inžinjeringa” d.d. koji je upravitelj zgrade u ulici Londža 77 uklonili su nekoliko grafita. Zvaničnom početku projekta prisustvovao je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je u svom obraćanju naglasio da pozdravlja aktivnosti Uprave policije MUP-a ZDK i ICITAP-a, ocijenivši ih izuzetno pozitivnim primjerom proaktivnog djelovanja na unapređenju izgleda i uređenja gradske sredine. “Grad nam treba izledati ljepše i uređenije i Gradska uprava poduzima niz radnji da život u Zenici učinimo što ugodnijim. I ovaj projekat je doprinos tome jer se njime brišu neki od grafita sa uvrijedljivim sadržajima. Podržavamo realizaciju ovog i sličnih projekata, kao i svih drugih inicijativa udruženja i građana koje u osnovi imaju za cilj da Zenicu učine ljepšom i uređenijom sredinom za život i rad njenih građana”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Podijelite članak