MURATOVIĆ: Radončić je dva puta spasio Živinice i Tuzlanski kanton od katastrofe 

Podijelite vijest

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić prisustvovao je sinoć unutarstranačkom savjetovanju SBB-a u Živinicama.

Radončić je pred članovima i simpatizerima, ali i građanima Živinica govorio o tome da mir i sigurnost nemaju alternativu te da se na političkoj sceni mora pojaviti jedna vrsta pametne BiH, koju čine nove politike, okrenute ka ekonomskom patriotizmu.

Prisutnima se na skupu obratio i Mujo Muratović, povjerenik SBB-a za grad Živinice i kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

ČITAJ JOŠ:  Policija o slučajevima iz Tuzle i Živinica: Nije bilo pokušaja otmice dječaka i djevojčice

– SBB je mnogo uradio za Živinice i naš cijeli Kanton. Sjećamo se da su tadašnji ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i premijer FBiH Fadil Novalić bili planirali da u bivšim kasarnama u Živinicama smjeste migrante. Hvala Bogu, uskoro je na poziciju ministra sigurnosti došao predsjednik Radončić i u rekordnom roku, brzom reakcijom spasio je Živinice i Tuzlanski kanton da ne dožive sudbinu Bihaća i Krajine. Preko noći je riješio migrantsku krizu u TK – rekao je Muratović.

On se prisjetio i prvog mandata Radončića na čelu Ministarstva sigurnosti BiH. Tada je, naveo je Muratović, spriječena moguća katastrofa jer je u Živinicama bila smještena izuzetno opasna materija.

ČITAJ JOŠ:  Izbori u TK: Probijanje NiP-a na kantonalni nivo i pad SBB-a i Stranke za BiH 

– Ministar Radončić je hitno dao nalog nadležnim službama za uništavanje opojnih droga, tako da je tada u vojnoj bazi „Ciljuge” kod Živinica za 10 dana uništeno 31.000 litara anhidrid sirćetne kiseline. Ta količina bila je dovoljna da se napravi nevjerovatnih 10 tona heroina. Svi su prije Radončića govorili da je nemoguće to uništiti – naveo je Muratović.

Sve je bilo urađeno u skladu sa strukom i u prisustvu eksperata i brojnih predstavnika medija i policijsko-pravosudnih struktura, odnosno formirane 15-člane komisije koja je vodila i kontrolirala cijelu aktivnost.


Podijelite vijest