Muris Jabandžić novi predsjednik Nogometnog saveza ZDK-a

Screenshot 1 2387 12

Delegati Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona izabrali su na današnjem zasjedanju u Zenici Murisa Jabandžića – Tigra iz Tešnja za novog predsjednika NSZDK.

S obzirom da njegovi protukandidati za tu poziciju – Mensur Mušija, predsjednik NK Mladost Doboj Kakanj te Muamer Bureković, bivši nogometni sudija i aktuelni delegat iz Zenice, nisu dobili dovoljan broj glasova delegata za ulazak u Izvršni odbor NSZDK, Jabandžić je, tako, bio jedini kandidat za nasljednika na toj funkciji Muhameda Begagića iz Zenice.

Članovi novog IO NSZDK, osim predsjednika Jabandžića, postali su i Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović.

Jabandžić je, današnjim izborom, stekao mogućnost kandidature i za novog člana IO N/FS Bosne i Hercegovine, kao jedan od kandidata iz ZDK-a. Rođen je 1963. godine u Tešnju, a tokom igračke karijere bio je golman tešanjskog TOŠK-a i jelaškog Borca (Tešanj). Svojevremeno je, vrlo kratko, bio i član beogradske Crvene zvezde, ali ipak nije branio za taj srbijanski tim.

Prethodni članakDrama Kineza u BiH zbog pogreške na navigaciji
Sljedeći članakOdređen pritvor Alminu Koliću koji je u krvavom pohodu nožem ubio amidžu Redžiba