Muriz Memić, Goran Spahić i Amir Agić: ‘Tri oca, tri lava, tri borca za pravdu i istinu…’

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dženaza doktorici Azri Spahić, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, klanjana je jučer na bihaćkim gradskim mezarlucima ‘Humci’, u 17.00 sati, a nakon toga je obavljen ukop.

Sarajevo je u petak navečer, 26. maja potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Dženazu je predvodio bihaćki imam Abdurahman ef. Osmanović.

Članovi porodice, prijatelji, kolege i građani danas su klanjali dženazu tragično stradaloj doktorici, a pristuni su bili i Muriz Memić, otac Dženana Memića i Amir Agić, otac stradale Selme Agić. Muriz i Amir su jučer podršku pružili i na mirnim protestima, gdje su poručili da će pružiti svoju podršku Azrinoj porodici jer se suosjećaju s bolom i tragedijom koja ih je snašla.

Na Facebooku je objavljena fotografija sa dženaze na kojoj se nalaze Muriz Memić, Goran Spahić i Amir Agić uz opis: “Roditelji koji se bore za pravdu svoje djece.. Tri oca, tri lava.. Tri borca za pravdu i istinu…“

Zbog tragične smrti jučer su u Sarajevu organizovani mirni protesti.

Na Azru i još dvije pješakinje, u Mercedesu je naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad, koji je bio pod utjecajem alkohola i nije imao položen vozački ispit.

Vlada Kantona Sarajevo najavila je nove mjere kako bi se pojačala sigurnost u saobraćaju.

Press