Muriz Memić i Davor Dragičević se obratili narodu: Spremajte se, uskoro ćete biti pozvani!

478A1869 6D04 49E3 980E 8D67C3D058D1

Davor Dragičević i Muriz Memić, očevi koje je spojila tragedija gubitka sinova Davida Dragičevića i Dženana Memića i neumorna borba za pravdu, danas su se obratili javnosti.

– VSTV je za mene pokrovitelj nerada i jada u tužilaštvima. Oni još nikoga nisu sanckionisali, oni samo nagrađuju. Devet je tužilaca prijavljeno u mom slučaju, niko još nije smijenjen. Najžalosnije je što je VSTV pokrovitelj. Imamo obećanja parlamentarne komisije da će ići u OHR a moj i Davorov zahtjev je smjena kompletnog VSTV-a. Ovo stvarno više nema smisla. Gospodina Barašina (Milorad, op.a.) je visoki predstavnik smijenio samo zato što je uslikan u kafani i smijenjen je, mogu i ove. Pet do 12 je, ovo je 2.190. dan kako je 5 do 12 – kazao je Memić.

Davor je podržao Murizove riječi.

– Da svi podnesu neopozivu ostavku – te dodao:

– Narodu BiH kažem, spremajte se uskoro ćete biti pozvani. Spremajte se, uskoro ćete biti pozvani bez žena i djece. Bit ćete sigurno uskoro pozvani.

Muriz je dodao da u BiH ništa ne funkcionira.

– Do građana je. Mi smo trasirali put, sada je do građana. U BiH nije problem više koverta, kaže uzeo mito, nego sistem koji im je omogućio da budu nagrađeni – kazao je Memić.

Dok su pričali vozači koji su prolazili su ih pozdravljali.

IZVORAvaz
Prethodni članakEdin Džeko ponovo otvara restoran u Dubrovniku: Tave i lonci nas zovu da se vratimo
Sljedeći članakZENICA: Udaren pješak na GGM-u, zadobio povrede