Muriz Memić: Istražitelji su blizu Alise Mutap zato se očajnički brani pismom

02.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Obitelj Dzenana Memica i oni koji je podrzavaju okupili su se danas ispred Tuzilastva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tuziteljice Sabine Sarajlije. Muriz Memic Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Podijelite vijest

Nakon što je porodica Mutap poslala saopćenje u kojem navode da su sarajevskom tužilaštvu prijavili Muriza Memića, oca ubijenog Dženan, on je za portal „Avaza“ reagirao na ovo pismo rekavši da su u očaju, jer Tužilaštvo BiH očigledno odlično radi svoj posao.

– Ovo me nije iznenadilo od porodice Mutap, kada god istraga krene u pravom smjeru oni je pokušavaju preusmjeriti. Mislim da bi Alisa i Dalida Burzić trebali reći ko je ubio Dženana. 

ČITAJ JOŠ:  "Amina Ruždić je jedna hulja, koja mora sjediti na optuženičkoj klupi, svakome jasno da je uboica blizu ovdje" 

Već mi je Dalida Burzić rekla da je Dženan ubijen. Kazala je: „Nije on njega htio ubiti“ i pokazivala je rukama. Davno sam rekao neka ona kaže ime ja ću prezime. Uostalom Alisa je bila na licu mjesta, ja nisam. A njih boli što sam ja svojom istragom došao do rezultata i uskoro očekujem pravdu. Istražitelji su blizu Alise, zato su u očaju i daju saopćenje. 

Ništa ne bih uspio da nisam vodio svoju istragu. Blizu je dan kada će Alisa i Dalida odgovarati. Ovo oko pištolja što tvrde su čiste nebuloze. Ja imam oružje registrirano na svoje ime, legalan sa dozvolom.

ČITAJ JOŠ:  Muriz Memić: Amina Ruždić i danas je lagala, svjesno je zastupala lažnu optužnicu

O njihovoj čestitosti mi znamo sve i ko im je lupao vozila i ko je dolazio da puca u njihovom dvorištu i izrešetao vozila, sve se zna… Još više su se uvalili kazavši da se radi o udarcu automobilom u dva pješaka, ali su zaboravili da Dženan nije imao povrede od bilo kakvog udesa – kazao je Memić za portal Avaza. 


Podijelite vijest