Muriz Memić: Kurspahićka mi je lagala da ne poznaje Burzićku, a Burzićka joj bila na svadbi što dokazuje i fotografija

Muriz Memić: Kurspahićka mi je lagala da ne poznaje Burzićku, a Burzićka joj bila na svadbi što dokazuje i fotografija

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, obratio se se sinoć na Facebook stranici „Pravda za Dženana“. Obzirom da nije bilo moguće realizirati live prijenos objave, Muriz Memić je kazao da je i to jedan od dokaza “da na sve načine pokušavaju da nas zaustave”.

Obraćanje Muriza Memića prenosimo u cjelosti:

– Moram reći da sam počevši od 14. februara 2017. godine, podnio više prijava protiv Dalide Burzić i ostalih tužilaca iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, znači još osam tužilaca i tri federalna tužioca.

Svi su oni radili na ovome predmetu što je i to bila jedna od igri Dalide Burzić da nas pokuša raspametiti. Dobio sam više odgovora od Alene Kurspahić, glavnog disciplinskog tužioca i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerovića, da oni ne mogu donositi odluku dok je postupak u toku. Svi već znate da je ovo bio lažni postupak da je izmišljena saobraćajna nesreća, jer vidimo da to nije tačno i vidimo kako je Tužilaštvo BiH već otvorilo istragu i uhapsilo određena lica, iako sudski postupak traje.

“Voz je krenuo, ko je ušao, ušao je”

Svi znamo da je bila lažna optužnica, da su dvije presude na Kantonalnom sudu bile da se saobraćajna nesreća uopšte nije dogodila. Medijima sam prije protesta 5. oktobra 2018. godine rekao “da je voz krenuo i ko je ušao ušao je”. Znači ne treba nam niko novi.

Najavio sam podnošenje krivičnih prijava protiv svih pa i disciplinskih tužilaca koji su radili na ovom predmetu. 4. oktobra, 2018. godine Alena Kurspahić je došla sa svojim mužem i s djetetom u kolicima kod Ifeta Ferageta u kancelariju i plakala, pitala hoće li ona biti u krivičnoj prijavi. Ifet je rekao „ako radi po zakonu nema potrebe da bude u krivičnoj prijavi“.

Ona je dala svoj broj telefona i rekla da je mogu kontaktirati da dođem kod nje.

5. oktobra negdje između 11 i 12 sati sam otišao kod nje u stan, isto je molila da ne bude, tada nije trebala ni biti, Ifet je rekao da će sve analizirati šta je ona uradila, pa ćemo vidjeti ima li potrebe da bude u krivičnoj prijavi.

Mirza je mene i advokata uvjeravao, da je disciplinska tužba odlično napisana i da će Dalida Burzić biti kažnjena. U ovom disciplinskom postupku kao oštećeni nemam nikakva prava, tako da ni ja, ni advokat nismo znali šta stoji u tužbi, iako smo dali sve dokaze i disciplinskim tužiocima i VSTV-u.

Znači mi pet godina pričamo istu priču, to je bilo 2018. godine, sve smo im dali dokaze da se ne radi o saobraćajnoj nesreći, međutim vidimo kakva je odluka na kraju bila. Jer to sudsko vijeće postavlja VSTV a isto tako i discplinske tužioce i šta smo drugo mogli očekivati od nje.

Ovo je uvezani sistem kojim upravlja pravosudna mafija

Dalida Burzić je oslobođena u tom postupku, to se sve desilo epskresno za jedan dan.

I zakazano ročište, i presuda bila, i ona je tada imenovana za sudiju Suda BiH. Poslije toga, Alena Kurspahić na sastanku kod gospodina Pribea koji je prezentirao izvještaj Evropske komisije, i rekla da prenese meni da se ne brinem jer ponovo procesuiraju Dalidu Burzić po prijavi 11 tužilaca iz kantonalnog tužilaštva.

Ja znam, da svi tužioci nisu ni saslušani. Čak neki nisu uzeti ni za svjedoke iako su imali pismene dokaze i da će ovaj put sigurno Dalida biti kažnjena. Ali opet se desilo isto, Dalida Burzić je oslobođena.

Na ovaj način se potvrdilo ono što znamo od početka, a to je da je ovo jedan uvezani sistem kojim upravlja pravosudna mafija.

Nakon toga sam od građana dobio sliku a ista Alena Kurspahić je meni pričala, kako je Dalida Burzić došla na vjenčanje nepozvana i pijana i da joj je pokvarila svadbu. A ovdje vidimo da je raspoloženje fino, ovo je Dalida Burzić, Aida Topalović, najbolja kolegica Alene Kurspahić i Alena Kurspahić.

Znači, i to je bila neistina sa njene strane, za tu svadbu.

Upravo u ovo vrijeme se iz Ureda disciplinskog tužioca vrše napadi na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi vrlo intenzivno istragu u predmetu organizovanog kriminala vezano za opstrukcije u istrazi u slučaju Dženan Memić. Uporedo s tim se iz Ureda disciplinskog tužioca, upravo u ovo vrijeme, vrše napadi na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Logično je da su se mnogi prepoznali u ovoj istrazi i da se sada napadima na Gordanu Tadić želi zaustaviti ova istraga, ali i istraga u slučaju David Dragičević, koju će isto voditi Državno tužilaštvo.

Zbog toga sam odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv Alene Kurspahić i Mirze Hadžiomerovića, jer je advokat nakon analize utvrdio da su protiv Dalide podnijeli neadekvatnu tužbu, odnosno takvu tužbu da ista može biti oslobođena, iako dokazi govore sasvim drugačije.

Recimo, jedan od primjera je da je Dalida Burzić komentarisala slučaj u više navrata. Znači u februaru 2017. godine, komentarisala je Dženanove povrede i tvrdila je da je saobraćajna nesreća. I u gostovanju na televiziji je isto rekla da su zalutali u istrazi, da je ipak saobraćajna nesreća, a da sam ja stvorio sebi sliku da se radi o ubistvu. A, ona zna kako je nedavno odgovorila na Face televiziji i poslala dopis da ne može gostovati, jer ne smije komentarisati slučaj koji je u toku.

Uznemiren sam onim što sam pročitao a vezano za zataškavanje ubistva Salke Džaferovića

Ustavnom sudu nije dala ključni dokaz – zapisnik o uviđaju. I to je jedan od razloga. A meni i advokatu, 15. marta 2016. godine, saopćila je da se radi o ubistvu. Zato smo, kada je advokat sve analizirao, ja ću sutra u 10 sati podnijeti krivičnu prijavu protiv Alene Kurspahić, to je dopuna krivične prijave, jer sam već podnio krivičnu prijavu za 45 lica i protiv Mirze Hadžiomerovića.

Jer vidimo da je ovo sistemski urađeno, ko upravlja pravosuđem.

Posebno sam uznemiren s onim što sam pročitao u medijima posljednjih dana vezano za zataškavanje još jednog ubistva, a radi se o slučaju Salke Džaferovića. A, ponovo se spominju Dalida i Alena. Znači, javnost treba znati da je učesnik te nesreće otac Alene Kurspahić i sada svakome može biti jasno, zašto se ovako postavila Alena Kurspahić prema Dalidi Burzić. I u mom predmetu i u svim predmetima.

I poručujem još sada glavnoj kantonalnoj tužiteljici da će uskoro dobiti pitanje preko Skupštine Kantona Sarajevo, šta je s ovim slučajem Džaferović, zašto to traje osam godina.

I na kraju, neću puno dužiti, moram se osvrnuti na obraćanje porodice Mutap u medijima. Kao što moj advokat kaže, Državno tužilaštvo može pozvati, a može i uhapsiti. A, kao što vidimo, lokacija im je poznata. Istina će biti bolna i nekima neprihvatljiva, ja kažem, kako za koga, a ja sam svoju davno prihvatio.

Klupko se odmotava i mi idemo dalje. Ja mislim da ovo više niko ne može zaustaviti.

Državno tužilaštvo će izdržati ove napade, Gordana Tadić ima podršku. Ja mislim da će ona izdržati ovo, a sutra u 10 sati pozivam medije, da predam dopnu krivične prijave u Državno tužilaštvo. Hvala vam svima što pratite i izvinite još jednom na prekidu. Što kažu, nije do nas, imali smo napad na stranicu, znači, hakovani smo opet i nije to sve slučajno, ovo je namjera. Hvala vam – zaključio je Muriz Memić na kraju obraćanja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE