Muriz Memić: Mogu se sa mnom zaje*avati, al’ ne zaje*at, ima hadžija i iznad hadžije!

Muriz Memić: Mogu se sa mnom zaje*avati, al’ ne zaje*at, ima hadžija i iznad hadžije!

“Užas, katastrofa”, ovim riječima je Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memić, prokomentarisao pravosnažnu presudu Suda BiH kojom je policajac Hasan Dupovac oslobođen dok je Alisa Ramić (Mutap), osuđena na dvije i po godine zatvora.

Memić za N1 kaže kako je “sistem odlučio da zaštiti svog čovjeka”

“Ovo je bila skupa presuda. Sada je Tužilaštvo BiH na potezu da pozovu Alisu da vide šta je lažno svjedočila. Tužilaštvo BiH će, kažu, podići novu optužnicu. Ako neće upotrijebiti sve dokaze ja ih molim da ne podižu, a ja znam šta imaju”, rekao je Memić. Kaže kako je znao ranije da će Dupovac biti oslobođen iako, kaže, snimak koji je Dupovac odnio iz noći kada je stradao Dženan, niko nikada nije vidio.Sve je tempirano. Jutros me policija pozvala da dam izjavu, prijavio me Hasan Dupovac za ugrožavanje sigurnosti. Ja njemu nikada nisam prijetio, ona je mala u tom svemu”, rekao je Memić.

Dodaje daje ovo poruka javnosti da se samo možemo nadati bolje, ali i “novim policajcima, tužiocima i sudijama da mogu raditi šta hoće jer će ih glavni zaštititi.”

“Hasan Dupovac zna da nije pošteno oslobođen i čitav život će živjeti s onim što je učinio. Alisa Mutap nije žrtveno jagnje. Ona je glavni krivac, odvela je Dženana u Aleju, namamila ga, gledala događaj, zna šta se desilo. Ja ću početi iznositi detalje koje i ja znam. Ko je razbio staklo na policijskom vozliu? Riješen slučaj za 10 minuta. Zna se koliko PU Ilidža ima vozila, zna se ako se staklo zamijenilo da nije isti serijski broj, šta imamo više istraživati. Ja to znam, ali to treba da uradi Tužilaštvo.

Sada ću možda biti i kritikovan, ali ne mogu više da šutim. Neću da umrem a da se javno ne otkrije ko mi je ubio sina”, kazao je Memić u Danu uživo te poručio: “Mogu se sa mnom zaje*avati, al’ ne zaje*bati, ima hadžija i iznad hadžije, vidjet ćemo.”

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS