Muriz Memić o odluci Suda da ublaži mjere Alisi Mutap i ostalima: „Ja, i?“, kad je Debevec oslobođen, mogu i drugi

memic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sud BiH ublažio je mjere zabrane svim optuženim u slučaju “Dženan Memić”.

Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović sada se mogu slobodno kretati bez javljanja policiji, ali je i dalje ostala na snazi mjera zabrane međusobnog sastajanja i komuniciranja sa svim svjedocima u predmetu.

Pokušavaju proglasiti nenadležnost

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, u izjavi za portal „Avaza“ kazao je da nije iznenađen ovakvom odlukom Suda BiH koji po njemu radi sve da se proglasi nenadležnim u ovom predmetu.

– Kad je Ranko Debevec oslobođen, mogu i ovi biti oslobođeni od krivične odgovornosti. Ovakva odluka Suda BiH me ne iznenađuje, jer vidimo na šta idu. Pokušavaju proglasiti nenadležnost samo da ovo ne ide u javnost. Svašta se sada može očekivati. To traže i oni mali advokatići. Ne bi me iznenadilo da su spremni i na to da se proglase nenadležnim- kaže Memić.

On dodaje da Sudu nije u interesu da se sazna ko je ubio Dženana.

Izmislili nešto što se nije desilo

– Mi još uvijek ne znamo ko je ubio Dženana. Vidimo šta su pokušali za ovih pet godina, ta verzija saobraćajne nesreće je propala, valjalo je izmisliti nešto što se nikao nije desilo. Rekao sam da se ovdje uključila visoka politika i oni idu na to da ovo zaustave skroz jer ono „Ja, i?“ će uništiti Bosnu i Hercegovinu. Kad kaže onaj „Ja, i?“ sad sve ide „Ja, i?“, respiratori „Ja, i?“, Osmicina diploma „Ja, i?“, znači u prevodu „ne možete nam ništa, šta hoćete“. Tako i slučaj Dženan Memić „Ja , i?”. Najstrašnije je što oni ponosno ulaze u sudnicu i Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Zijo Mutap. Kako u glavi ne svare da su osumnjičeni, a zna Hasan Dupovac da je to uradio. Može on negirati koliko hoće, zna da je uradio šta mu se stavlja na teret, a tako i Alisa. Neshvatljivo je što ja sada moram uopšte svjedočiti u četvrtak kada je Alisa bila s Dženanom i svega se u životu sjeća, samo se ne sjeća toga- zaključuje Muriz Memić.

Suđenje Alisi Mutap i ostalima počelo je 7. oktobra, a prvi svjedok će u četvrtak biti Muriz Memić.

Mutap i ostali su optuženi za organizirani kriminal i to protuzakonito posredovanje, sprečavanje dokazivanja, davanje lažnog iskaza i pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.

GODISNJICA
MARKETING