50 5


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, napisao je pismo Eriku (Eric) Larsonu, savjetniku za borbu protiv korupcije pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

– Veoma poštovani,

Ja i moja porodica se pet godina grčevito, ali časno i pošteno borimo za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubistva mog sina Dženana Memića. Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnijetoj protiv 45 lica (tužilaca, policajaca, doktora itd.) i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana.

Od početka istrage Tužilaštva BiH, zbog organiziranog kriminala u vezi sa ometanjem istrage u slučaju Dženan Memić, a posebno nakon hapšenja pripadnika policije MUP KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja se poziva na lažnu amneziju, na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić se vrši ogroman pritisak. Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima.