Muriz Memić pročitao zahtjeve za nadležne: Moraju znati da smo se probudili!

CCE4491B 2C5E 40EF 8EAC 21D2EADA8C98
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Hvala vam svima što vidim danas BiH ujedinjenu. Svi ste došli i idemo u pravom smjeru, a u jednom autobusu su oni koji idu u pogrešnom smjenu; tužioci, advokati, doktori, kazao je na današnjem skupu u Sarajevu Muriz Memić.

“Naljutio me odgovor zamjenice predsjednika VSTV-a upućen gospodinu Magazinoviću. Sanela, dokle više? Samo se širi krug, a vidiš da mi nećemo odustati. Moraju da znaju snagu ovog naroda, moraju da znaju da smo se probudili”, kazao je Memić na početku obraćanja.

“Ovim našim banditima u pravosuđu ne treba riječ niti međunarodna zajednica, nego čvrsta ruka. Odavde im moramo poručiti da ne mogu više sa nama ovako raditi”, dodao je.

Potom je pročitao zahtjeve koje je postavila grupa Pravda za Dženana.

Ja ću sada pročitati zahtjeve: otvaranje istrage za ubistvo u što kraćem roku, ubistvo Dženana i Davida, prijem na sastanak kod predsjednka Ustavnog suda BiH, sastanak u VSTV-u u roku od sedam dana, prijem kod glavnog federalnog tužioca u roku od sedam dana, smjena Sabine Sarajlije u roku od mjesec dana, kao i Dalibora Vreće. Dajemo im vremena mjesec dana da imaju vremena da provedu postupak. Suspenzija i procesuiranje Dalide Burzić u roku od mjesec dana. Vjerujem da će shvatiti ovo ozbiljno“.

“Gledajući ovu masu razmišljam da vas pozvem da idemo u šetnju. Najveća želja moja i Ifetova je da ih pravno porazimo. Ako ste spremni da to uradimo u miru i dostojanstveno, krenut ćete za mnom do trga BiH, da shvate da se više ne šalimo. Nije moja želja da pravim 21. proteste. Svi ste danas trošili svoje pare dolazeći”, kazao je na kraju obraćanja.