Muriz Memić: Znali smo otpočetka da Alisa Mutap laže i da nije bilo amnezije

Na današnjem ročištu u Sudu BiH u predmetu protiv Zijada Mutapa i ostalih saslušan je pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo Enes Kurić koji je s kolegom 9. februara 2016. godine u Velikoj aleji, nakon završenog uviđaja, pronašao komadiće stakla fara o čemu su obavijestili Hasana Dupovca. 

Čuli smo nebuloze Hasana Dupovca

Svjedočio je i policajac Rešad Hadžić koji je u rodbinskim vezama s nastradalim Dženanom Memićem, a koji je zajedno s njegovim ocem Murizom Memićem u vrijeme istrage bio kod Džafera Hrvata i optuženog Hasana Dupovca.

Također na današnjem pretresu u svojstvu svjedoka stručnjaka saslušan je neuropsihijatar akademik dr. Abdulah Kučukalić koji je bio u timu koji je 2016. godine vještačio Alisu Mutap – Ramić.

Nakon pretresa Muriz Memić je kazao:

– Ovo je očekivano, ovo smo sve znali još 2016. godine. Doktor Kučukalić je nalaz uradio još u martu 2016. godine, znala je za to i Dalida Burzić pa joj nije odgovaralo, pa su tražili novo vještačenje, ali mi znamo da Alisa Mutap od počeka laže, da amnezije nije bilo. Zašto bi Ljubo Seferović u sudnici rekao “pitajte Alisu, ona zna ko je ubio Dženana Memića”, ne bi on to onako rekao. Hadžić je iznio svoja saznanja, bili smo kod Hasana Dupovca. Čuli smo nebuloze Hasana Dupovca, znači da je zvao tužioca Ćatu koji je rekao “meni ti komadi stakla ne trebaju”, ali ipak je policajcima rekao da ih ponesu i znamo šta se desilo s tim komadima stakla. rekao je Memić i dodao:

Taj kombi uopšte nije postojao

– Jedino je lapsuz napravio Rešad Hadžić kada je rekao da je u tablici slovo K, slovo A je. Meni je Ifet Feraget objasnio da je to nezakonit dokaz ali mene je zanimalo o kome se radi. Taj kombi uopšte nije postojao, Ljubo Seferović nije, na kraju je to potvrdio i Kantonalni i Vrhovni sud da se saobraćajna nesreća nije desila, ali laži Alise Mutap i njena bezdušnost prema Dženanu, može nju stotinu vještaka vještačiti, ona nikad neće reći istinu, mi smo toga svjesni. Ali evo ima Sud, očekujem da postupak ide dalje. Jasno je svima o čemu se ovdje radi ali bitno je da mi idemo dalje- kazao je Memić.

Avaz